Græsk pandebrød

IMG_6336_opt (2)

Måske har du allerede luret, at jeg har en passion for brød og, – måske især, brødgenbrug.

Her er endnu et skud på stammen…
– lækkert græsk-inspireret brød – tigano-psomo – der kan varieres på 1000 (!) måder.
Jeg laver det ofte, hvis jeg har en klat gærdej til overs, fx efter en omgang hjemmelavet pizza, eller bolle/brødbagning.
Gærdejen kan sagtens holde sig i en plasticpose i køleskabet i nogle dage. Så er den klar, når mundvandet begynder at løbe og bare vil ha’ tigano-psomo. Det tager kun ca. 5-10 minutter at tilberede.

God fornøjelse og bon appetit!

(Se opskriften i billeder nederst på siden…)

Tigano-psomo med revet ost (1 stk.):
IMG_6326_opt

1 klat gærdej, ca. 80-100 g
2-3 spsk. revet ost eller ost i skåret i tern
God olivenolie til stegning

  1. Ælt ¾ at osten godt ind i dejen
  2. Hæld olie på en pande, så bunden er godt og vel dækket
  3. Tænd under panden – den skal være god varm
  4. Dyp ostebollen i den lune olie og tryk dejklumpen flad på bordet med håndroden. Olien skal sikre, at dejen ikke hænger fast i bordet. Der skal IKKE bruges mel
  5. Når olien er godt varm, lægges den flade ostedej på panden
  6. Brødet vendes med to gafler, når det er fint og brunt på den ene side
  7. Lad brødet stege færdig på den anden side. Måske er det nødvendigt at vende brødet flere gange
  8. Tag det færdige brød af panden og læg det på et træbrædt, som opsuger evt. overskydende olie
  9. Drys med den sidste ¼ af osten
  10. Spis det lune brød selv eller del med en, du holder af ♥

Super lækkert brød til morgenmad, frokost eller et let mellemmåltid

Fif:
Fyldet kan varieres efter smag og fantasi. Brug fx skinketern, bacontern, chorizo, eller lav en helt neutral variant uden fyld. Det smager også utrolig lækkert… 


Tigano-psomo med æbler og kanelsukker (1 stk.):

IMG_6331_opt 1 klat gærdej, ca. 80-100 g
1 tsk kanelsukker
¼ æble skåret i små tern
God olivenolie til stegning

  1. Ælt ¾ at æbleternene + ¾ af kanelsukkeret godt ind i dejen
  2. Hæld olie på en pande, så bunden er godt og vel dækket
  3. Tænd under panden – den skal være god varm
  4. Dyp æble/kanelbollen i den lune olie og tryk dejklumpen flad på bordet med håndroden. Olien skal sikre, at dejen ikke hænger fast i bordet. Der skal IKKE bruges mel
  5. Når olien er godt varm, lægges den flade æble/kaneldej på panden
  6. Brødet vendes med to gafler, når det er fint og brunt på den ene side
  7. Lad brødet stege færdig på den anden side. Måske er det nødvendigt at vende brødet flere gange
  8. Tag det færdige brød af panden og læg det på et træbrædt, som opsuger evt. overskydende olie
  9. Drys med den sidste ¼ af æbleternene og kanelsukkeret
  10. Spis det lune brød selv eller del med en, du holder af ♥ 

Spis brødet til en god kop kaffe, eller når den søde tand melder sig.

Fif:
Brødet er sødt og dessertagtigt, når det laves med æbletern og kanelsukker. Fyldet kan varieres med forskellige slags frugt, tilsættes kardemomme eller hvad din fantasi byder ind med…


Billedopskrift:

IMG_6315_optIMG_6316_optIMG_6318_opt1. Ælt ¾ af osten eller ¾ at æbleternene + ¾ af kanelsukkeret godt ind i dejen

IMG_6319_optIMG_6320_optIMG_6321_opt

2. Hæld olie på en pande, så bunden er godt og vel dækket
3. Tænd under panden – den skal være god varm
4. Dyp ostebollen eller æble/kanelbollen i den lune olie og tryk dejklumpen flad              på bordet med håndroden. Olien skal sikre, at dejen ikke hænger fast i bordet.              Der skal IKKE bruges mel
5. Når olien er godt varm, lægges den flade ostedej eller æble/kaneldej på                        panden
IMG_6330_opt
6. Brødet vendes med to gafler, når det er fint og brunt på den ene side.
7. Lad brødet stege færdig på den anden side. Måske er det nødvendigt at vende brødet flere gange

 

 

IMG_6326_optIMG_6331_opt

8. Tag det færdige brød af panden og læg det på et træbrædt, som opsuger evt.                 overskydende olie
9. Drys med den sidste ¼ af osten eller ¼ af æbleternene og kanelsukkeret
10. Spis det lune brød selv eller del med en, du holder af ♥

IMG_6338_opt

Har du forslag til variationer af fyld, så del gerne i kommentarfeltet nedenfor…

Leave a Reply

Your email address will not be published.