Lær at elske din lort

smuk lort

De første slurke af morgenkaffen er indtaget og så sætter een af dagens faste rutiner i gang…

I går faldt jeg over en lille sjov video på internettet. Jeg trykkede “play” og SMAK – der fik jeg pludselig mine egne, helt private, toiletvaner kastet lige i hovedet. Er du mon også en af de 23 % af befolkningen, hvor tarmsystemet reagerer prompte og vil tømmes øjeblikkeligt, straks efter morgenkaffens første slurke er indtaget? Afsted, – en tur på toilettet. Ikke for at bimmelimme, men for at bummelumme…

toilet coffee


Toiletvaner er noget underligt noget. Vi har dem allesammen, men det er sørme ikke noget, vi taler om. Ikke fordi vi absolut skal tale om ALTING, men sommetider har jeg det som om, jeg nærmest fornægter, overhovedet at have et tarmsystem. For lort er ulækkert og jeg vil helst ikke vide af at indeholde sådan noget stads. Den tanke har givet anledning til mere end een forstoppelse, for jeg har fortrængt og benægtet skidetrangen både fysisk og mentalt. Og man kan da ikke bare skide på et hvilket som helst toilet, vel…?!

flere lorte_opt (1)Version 2

Offentlige toiletter er de værste. For tænk, hvis den, der sidder ved siden af kan HØRE, når der dumper noget ned i vandet! Tænk, hvis det LUGTER, for hvad tænker naboen så ikke? Og hvis toiletrullen ruller lidt for mange gange rundt, så ved de da helt sikkert, at jeg har lavet “nummer to”.

Indrøm, det bare… Du har også prøvet at lægge et stykke toiletpapir ned i vandet, så det ikke skulle plaske! Du har garanteret også sprayet hele badeværelset efter din bummelumbesørgelse, for at dække over stanken! Og du har helt sikkert siddet og været mega flov, hvis der skulle undslippe så høje pruttelyde, at andre kunne høre, hvad du havde gang i…

dame på  toilet


Da jeg var barn levede jeg en stor del af mit liv på toilettet. Ikke fordi jeg fejlede noget som helst, – jeg synes bare, det var helt vildt hyggeligt at sidde der og trone på toiletsædet. Der blev ikke leveret hverken stort eller småt i kummen, men jeg fik  læst massevis af Anders And blade. Bunken blev nærlæst mere end een gang og trykmærkerne bag på lårene blev dybere og dybere.

toiletpapir


De lange ophold på toilettet sluttede i teenageårene – uvist af hvilken grund. Men de vendte tilbage igen, da jeg blev mor. Pludselig var toilettet det eneste sted i huset, hvor det var muligt at slippe mor-rollen for en stund. Når mor var på toilettet, var det far, der skulle servicere alle ungerne med alle deres akutte behov.

mange børn

For det er jo legalt at lukke sig inde på toilettet, når naturen presser sig på. Helt ærlig, har jeg tit siddet derude i lidt (!) længere tid end nødvendigt. Låst døren og ignoreret små børnehænders utålmodige banken på døren og spæde stemmers kalden på mor:
“Moar, kommer du ikke snart?
“Moar, er du ikke snart færdig?”
Nej, jeg er ikke! For jeg trænger til et pusterum. Væk fra behovsopfyldelser, væk fra forpligtelser, – væk fra verden…!

Nu har jeg heldigvis fået mine faste rutiner. En halv kop morgenkaffe, 2 minutter på toilettet og det er det. Hvis jeg trænger til uforstyrret fred og ro, behøver jeg ikke længere at fortrække til et låst toilet. Nej, jeg kan finde roen hvor-som-helst. Også  steder, der er langt hyggeligere end et lille indelukket toilet med syntetisk frisk-luft-spray hængende i gardinerne…

sjovt toilet_opt

Ville toiletbesøg få en helt ny dimension med sådan et toilet…?

Leave a Reply

Your email address will not be published.