Alene på farten… – igen!

3

Så er nedtællingen begyndt…

Om 18 dage pakker jeg min rygsæk!
Om 19 dage tager jeg til lufthavnen!
Om 20 dage lander jeg i Thailand!

Og om mere end 55 dage er jeg tilbage i Danmark igen…

Endnu engang står der kun mit navn på billetten.
Endnu engang skal jeg trækkes med mit eget selskab.
Endnu engang møder jeg fuld forståelse fra kæreste, familie og venner.

Jeg føler mig priviligeret. Heldig.

8

Hvad er det, der er så fedt ved at rejse alene?

For mig er det roen. Og friheden.

Jeg bruger roen til at fordybe mig, til at dvæle ved ting lige så lang tid, jeg har lyst til lige præcis nu. Jeg bestemmer selv dagens rytme og det fede er at lade lysten styre og ikke fornuften. Fortiden er forbi, fremtiden er ikke sket endnu, – kun nuet eksisterer.

Roen giver mig mulighed for at komme ned i tempo. Jeg mærker min krop og lader følelser, fornemmelser og behov styre fremfor rutinerne. Jeg sover, når jeg er træt, spiser, når jeg er sulten og bevæger mig, når jeg er rastløs.

Ensomheden er prioriteret. Jeg nyder tiden med mig selv. For jeg kan li’ at sove selv, vågne op alene, spise i mit eget selskab og opleve på egen hånd.

Jeg har lejet et lille hus. Min faste base ligger i strandkanten. Skvulpende bølgelyde gennem både dagen og natten. I baghaven ligger en oliepalmelund, men farlige vilddyr er ikke en trussel. Cyklen står parkeret ved hoveddøren.Turister er der ikke mange af. Derimod vrimler det med thailændere. De vil byde mig velkommen. Være nysgerrige på mig, som jeg vil være nysgerrig på dem.

2

Jeg vil møde solen og varmen mindfuldt. Knibe øjnene i for det skarpe lys. Fornemme hudens beskyttende pigment pible frem og lægge en beskyttende hinde på arme, ben, mave og ryg. Mærke varmen helt ind i knoglerne og slukke den øgede tørst i vand, vin, øl og kølige drinks.

Jeg vil spise maden mindfuldt. Lade de ukendte smagsindtryk indtage mundhulen. Er det krydret? Stærkt? Sødt? Fornemme strukturen i maden.

Jeg vil møde kulturen mindfuldt. Iagttage og observere. Afprøve og forstå. Deltage.

Jeg vil møde menneskene mindfuldt. Lytte til sproget. Høre tonefald og anderledes lyde. Bemærke gestikulering. Aflæse kropssprog. Efterligne høflighedsfraser og kulturelle omgangsformer.

5

Jeg elsker min hverdag i Danmark. I hvert fald de fleste dage. Men alligevel bor der en udlængsel i mig. Den trænger sig på med jævne mellemrum og hvis jeg ikke tager den alvorligt, trives jeg pludselig ikke længere. 

Det kræver prioriteringer at tage udlængslen alvorligt.
Økonomien er en af dem.
Tiden en anden.

… og uden kærestens og familiens opbakning ville det slet ikke være muligt. Jeg værdsætter deres forståelse for og accept af, at jeg prioriterer mig selv, vælger roen og drager ud på egen hånd. 

7_opt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *