Lækre hvidløgschips på 15 minutter

Lækkersulten?
Det er der råd for med disse lækre hjemmelavede hvidløgschips. Alt, du behøver er en lille brødrest, lidt hvidløgsolie, 5 minutters arbejdstid og 10 minutters ventetid. 

Jeg har en svaghed for brødrester. Jeg værner om gode råvarer og støtter “stop madspild”. Det betyder, at gode ideer står i kø, når der bl.a. ligger uspiste brødrester, som er ved at være alt for kedelige at lune til en god suppe eller fylde med lækkerier til en sandwich.  

img_8990_opt

I dag blev det halve hjemmelavede flutes brugt til de lækreste hvidløgschips, som vi “snackede” her i eftermiddags, hvor den lille sult meldte sin ankomst.

Du skal bruge:
En lille brødrest, gerne hjemmelavet
1/2 dl olivenolie 
2-3 fed hvidløg
Salt, gerne hjemmelavet kryddersalt

IMG_5879IMG_5868

Sådan gør du:

  • Skær det halvtørre brød i tynde skiver (ca. 2 mm.)
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir
  • Riv feddene på et fint rivejern og bland med olivenolien
  • Pensl brødskiverne med et tyndt lag olie
  • Kværn salt over de olierede skiver
  • Bag i varmluftovn ved 200 grader i 6-10 minutter
  • De sprøde lysebrune chips er klar til at blive spist med det samme

Velbekomme og god appetit!

img_8970_optimg_8972_optimg_8973_opt

img_8975_optimg_8979_optimg_8980_opt

img_8982_optimg_8987_optimg_8990_opt

Fif #1: Du kan krydre vælge at krydre dine brødchips med fx oregano, timian, rosmarin eller hvad du ellers har lyst til. Kun fantasien sætter grænser.

Fif #2: Brødchipsene er lækre som de er, men gør sig også godt sammen med en god hjemmegjort humus eller en hjemmerørt guacamole. 

Fif #3: Tapasbordet bliver beriget med disse lækre brødchips, evt. sammen med sprøde rugbrødskiks, sprødstegte rugbrødsstave, eller  bruchetta i forskellige udgaver.

Fif #4: Opbevar dine brødchips i en kagedåse, hvis du får lavet for mange eller gør klar til en gæstemiddag. De kan holde flere uger.

img_8986_opt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *