Lækkersulten?
Det er der råd for med disse lækre hjemmelavede hvidløgschips. Alt, du behøver er en lille brødrest, lidt hvidløgsolie, 5 minutters arbejdstid og 10 minutters ventetid.
Jeg har en svaghed for brødrester. Jeg værner om gode råvarer og støtter “stop madspild”. Det betyder, at gode ideer står i kø, når der bl.a. ligger uspiste brødrester, som er ved at være alt for kedelige at lune til en god suppe eller fylde med lækkerier til en sandwich.
I dag blev det halve hjemmelavede flutes brugt til de lækreste hvidløgschips, som vi “snackede” her i eftermiddags, hvor den lille sult meldte sin ankomst.
Du skal bruge:
En lille brødrest, gerne hjemmelavet
1/2 dl olivenolie
2-3 fed hvidløg
Salt, gerne hjemmelavet kryddersalt
Sådan gør du:
- Skær det halvtørre brød i tynde skiver (ca. 2 mm.)
- Fordel dem på en bageplade med bagepapir
- Riv feddene på et fint rivejern og bland med olivenolien
- Pensl brødskiverne med et tyndt lag olie
- Kværn salt over de olierede skiver
- Bag i varmluftovn ved 200 grader i 6-10 minutter
- De sprøde lysebrune chips er klar til at blive spist med det samme
Velbekomme og god appetit!
Fif #1: Du kan krydre vælge at krydre dine brødchips med fx oregano, timian, rosmarin eller hvad du ellers har lyst til. Kun fantasien sætter grænser.
Fif #2: Brødchipsene er lækre som de er, men gør sig også godt sammen med en god hjemmegjort humus eller en hjemmerørt guacamole.
Fif #3: Tapasbordet bliver beriget med disse lækre brødchips, evt. sammen med sprøde rugbrødskiks, sprødstegte rugbrødsstave, eller bruchetta i forskellige udgaver.
Fif #4: Opbevar dine brødchips i en kagedåse, hvis du får lavet for mange eller gør klar til en gæstemiddag. De kan holde flere uger.