Testfarcen

Endelig kom dagen, hvor vi skulle tjekkes for Corona efter 6 dage i karantæne. Jeppe og jeg var så heldige at få tid allerede klokken 10 mandag morgen – der var jo lukket i weekenden. Vores videre rejse fortsatte efter 3 timer, så PCR-testens resultat var ret afgørende for, om planen holdt (troede vi!).

Vi gik fra hotellet i rigtig god tid i for at give personalet på hospitalet de bedst mulige betingelser for at nå både at teste og analysere. 

Et telt var opstillet med tydeligt “Coronatest” og som minutterne gik, var vi heller ikke i tvivl om, at det var her, det skulle ske. Flere og flere folk kom til, alle iført mundbind og supergode til at holde afstand. Vi var vist ikke de eneste, der skulle testes.

Omkring indkaldelsestidspunktet kl. 10 var vi ca. 30 mennesker samlet, som alle havde siddet i karantæne og var afhængige af testresultatet, før den videre færd kunne igangsættes.

Præcis på klokkeslaget kom en sygeplejeuniformklædt kvinde ud og kaldte os sammen. Folk stimlede sammen for at høre, hvad hun ville fortælle. Jo, vi skulle bare komme ind i forteltet og holde os klar, for efterhånden som det blev vores tur, ville vi blive råbt op. 

Forteltet!!! Men det var jo max 20 m² Hvad blev der lige af afstandskravet?

Jeppe og jeg trippede lidt – vi havde jo et fly, vi skulle nå! Hvilket nummer i rækken mon vi var, når alle 30 mennesker åbenlyst havde fået den samme tid!

Vi var heldige at blive kaldt ind som nummer 5 og 6, fik fortalt sygeplejersken, at vi skulle videre med et fly om 3 timer og hun garanterede, at vi nok skulle blive rejseklar med et (negativt) testresultat via sms.

Tilbage på hotellet var nu bare at få takket for 6 skønne dage, tjekket ud og ellers begive os mod lufthavnen. 

Indtjekningen gik fint. Ventetiden i den ultralille lufthavn ligeså. Boarding forløb uproblematisk og snart sad vi i det lille fly på vej mod Qaarsut. 

Hmm, testresultat? Tja, det nåede vi ikke at få og heldigvis blev vi heller ikke bedt om at fremvise noget som helst. 

Men vendt lidt på hovedet, så havde en positiv PCR-test nok sat en lavine af forbehold i gang og vi var blevet jagtet og fundet på vej videre til nye grønlandske Coronafri destinationer. 

 

Update! Testresultatet dukkede op små 8 timer senere. Da var vi forlængst landet i Uummannaq…
              🤔

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *