For budt for sprog nørder…

12511905_10208524653098147_1303265306_n (1)_opt
Nu vil jeg frem provokere en re aktion…
Jeg kan næsten garantere, at du ikke orker at læse dagens blog ind læg. Det er møg hamrende irriterende læsning, som en hver dansk lærer eller anden stolt sprog nørd vil korse sig over.

mus og rotte giftDes uden er historien u fatte lig kede lig og kun lavet med et eneste formål: at synlig gøre, hvad u korrekt ord deling af sammen satte ord kan gøre ved en tekst…

Og værst af alt…
INGEN af fejl ene FANGES i STAVE KONTROLLEN…

skrotbil2_opt
De havde for ventet en lidt anderledes begyndelse, men med de start problemer, så det godt nok sort ud. Bilen havde end da været til efter syn, men det havde slet ikke den ønskede effekt. Motor blokken raslede, gear kassen gik absolut ikke som smurt, det vand kølede rør system blev over op hedet og bremse klodserne knirkede og bragede, så snart bremse pedalen blev trådt i bund.

professor

Nej, bio kemi professoren og de kemi studerende kunne se frem til en u ende lig lang køre tur. Måske havde det været et klogere træk at takke ja til den skrot præmie, bil værkstedet havde foreslået…?!

I fælles skab lykkedes det dem at nå frem til ende stationen. Tank service blev deres redning og smut vejen gennem bakke land skabet sparede dem for time vis af lande vejs kørsel. Desuden var de alle natur elskere, så det passede dem glimrende at slippe for afgifts belagte motor veje.

Endelig var der tid til en spise pause. De var heldige og fandt en betjent slagter afdeling i et nær liggende super marked.

Slagter pigerne havde masser at til byde: kalve lever, svine kam, kyllinge bryst … – end da ud skæringer af danske frit gående lam: lamme koteletter, lamme bov og lamme ryg. De havde sågar en fiske afdeling med både krabbe klør, hånd pillede rejer og forskellige røg varer, – både lakse sider og åle stykker. Med lidt citron olie, brønd karse og et drys krus persille, ville det ud gøre det perfekte mål tid.

kød_opt
Så manglede de bare lidt brød og i bager afdelingen fandt de de lækreste ny bagte protein boller. Der var også mormor boller, men det kerne fattige hvide brød ville ikke dække deres fiber behov. De vel duftende frisk lavede kanel snegle fristede også… Mums, det ville blive et herre mål tid.  Den amerikansk inspirerede fedt fattige oste lag kage til dessert ville også gøre under værker, – især, hvis de serverede frisk brygget kaffe af de indonesiske høj lands kaffe bønner til…

Vel forsynede og prop mætte kunne bio kemi professoren og de unge kemi studerende på begynde arbejdet i kemi laboratoriet. Forsøgs dyrene i tråd burene vidste heldig vis ikke, hvad der ventede dem… Dyre kortene på væggen forklarede, hvordan dyre forsøgene skulle an gribes: endelig kunne de snart markeds føre deres insekt dræber og deres ny op fundne mus og rotte gift.

kemi_opt
Bio kemi professoren var en halv gammel gut. Han hundsede rundt med de kemi studerende. De hvid kitlede piger havde svært ved at ind rette sig under de køns diskriminerende arbejds forhold. Program lederen gik vist heller ikke ind for lige stilling, så pigerne blev forbi gået i arbejds fordelingen. Drengene blev for for delt og lavede alt det sjove, mens pigerne måtte klare op vasken af laboratorie ud styret og af tørring af arbejds bordene.

øl_optøl_opt

De fejrede fyr aften på den nær liggende bar. Bar pigen ud skænkede fad øl til dem i stribe vis. De ned svælgede den ene efter den anden og blev efter hånden halv fulde. Danse gulvet blev ind taget, mens andre spillede på den en armede tyve knægt. Desværre vandt de kun små penge. Slet ikke nok til en ordentlig by tur.

Deres arbejds mission var fuld ført og de kunne se frem til rig dom og berømmelse. Bio kemi professoren var vel tilfreds og pave stolt af sine kemi studerende og alle rede næste dag frem hævede nyheds medierne de unge menneskers succes fulde op findelse inden for insekt og skade dyrs bekæmpelse. Aktie markedet gik amok og fest lige by ture blev hver dags kost for hele arbejds gruppen.

aktiekurs_opt

THE END

Hvis du slet ikke kan modstå lysten til at gennemrette teksten, så ANGRIB den, sæt røde rettemærker og SEND den GEMMENRETTEDE (!!!) udgave i en kommentar. Så ved jeg også, at der findes andre sprognørder end mig selv… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *