At jobbe på børnehjemmet

Måske er det en 8 timers vagt, måske er du med det næste døgn, så arbejdstiden hedder 25 timer. Personalet er en blanding af rutinerede og nyere tilkomne og et mix af danskere og grønlændere. Der er også en franskmand, en filippiner og en venezuelaner.

Der er altid noget at gøre, for der er både pædagogiske og praktiske opgaver, præcis som i en helt almindelig familie. Børnene hjælper til og har opgaver, der får hele moletjavsen til at hænge sammen og få børnehjemmet til at være et reelt hjem. Pligter og kærlig omsorg går hånd i hånd. Det samme gør fritid til vil-ting og bunden tid til skal-ting.

En vagt kan både være hæsblæsende og pædagogisk udfordrende. Den kan også være helt rolig og nærmest afslappende.

Vi er altid mange personaler på job på samme tid. Der skal være tid til nærvær og til at gå fra med et enkelt barn, som gerne vil spille et spil, ud at cykle, eller på fodboldbanen og sparke til en bold.

To af personalerne bliver på børnehjemmet gennem et helt døgn og overlapper med næste hold pædagoger, så der skabes kontinuitet i børnenes dagligdag. Derudover er der mange pædagogiske medhjælpere, både tidligere børn opvokset på børnehjemmet og andre udefra. Der er også en del praktisk personale, som fx står for tøjvask og rengøring, vedligehold og reparationer.

Der er faste sengetider for både små og større børn, selvfølgelig bestemt af ugedag og børnenes alder. I weekenderne er sengetider og stå-op-tider mere flydende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er tre hovedmåltider om dagen og så det løse: eftermiddagshygge og aftensnack. Men køleskabet er altid tilgængeligt, så enhver sult kan altid stilles. Det er sund og varieret kost og altid rigelige mængder. 

Pigerbor sammen med piger og drenge med drenge. De må gerne være i hinanden  afdelinger og nyder også at lege med hinanden og hænge ud sammen. Kæresteri børnene imellem er ikke tilladt. Erfaringen siger, at det skaber flere problemer end glæder.

Det yngste barn er 6 år. Det ældste 43. Ifølge grønlandsk lov kan børn være indskrevet på børnehjemmet indtil fødselsdag nr. 24. Tiden fra 18-23 sker på efterbevilling. Men når det er hjertebørn alle sammen, er der ingen, som overlades til sig selv.

Målet er at gøre alle børnene til livsduelige mennesker, som får så meget erfaring og læring med, at de får en uddannelse og/eller varetager et job. At blive rustet til at klare voksenlivet og måske selv stifte familie. 

 

 

 

 

 

Børnehjemmet er åbent til evig tid og alle er altid velkomne til at spise med eller komme og sove i en nat eller længere tid. Et er, at det sociale system er firkantet. Men selve børnehjemmet er en smuk facetslebet diamant, der støtter op om den enkeltes behov uanset alder. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *