🎶 Alice, Alice – who the f… is Alice? 🎶

Jeg har fĂĄet tildelt en rejsemakker. En person, som jeg endnu ikke kender, men som jeg skal følges med til Grønland og tilbringe utallige dage med i karantænen, nĂĄr vi lander. Er det helt vildt spændende eller helt vildt angstprovokerende? Eller er det et eller andet midt imellem…?

Faktisk, sĂĄ er overskriften pĂĄ det her indlæg helt hen i skoven! For det handler nemlig slet ikke om Alice! Det handler derimod om Jeppe, som jeg rigtig gerne vil vide, hvem er. Jeg kender nemlig allerede historien om Alice, men Jeppe er et endnu ukendt bekendtskab. MĂĄske kan sangen i stedet lyde: 🎶 Jeppe, Jeppe, who the f… is Jeppe? 🎶

Jeg har ikke boet “next door” til Jeppe, før altsĂĄ nu, hvor vi er pĂĄ vej til at blive  hinandens “nære kontakt” (Coronaudtryk!).

Er du forvirret? Det forstĂĄr jeg godt, sĂĄ læs med her…

Ann fra børnehjemmet) har fortalt om Jeppe. Eller hun har nævnt en fyr ved navn Jeppe. Rent faktisk har hun bare sagt: “Jeppe og dig er hinandens nære kontakt i alle 6 (karantæne)dage”, pĂĄ sin helt kendetegnende kontante og konstaterende facon. Ikke sĂĄ meget hurlumhej. Du følges med Jeppe, hænger ud med Jeppe og sĂĄdan er det!

Jeg havde forsøgt at spørge lidt ind til Jeppe. Bare stille Ann et par spørgsmål. Jo jo, Jeppe skulle også til børnehjemmet i Uummannaq. Og ja, han skulle også arbejde.

Dagen før afgang fik jeg Jeppes fulde navn og endelig kunne jeg fĂĄ sat ansigt pĂĄ Jeppe. Facebook, du ved – bare finde hans profil, fĂĄ stillet min nysgerrighed. Stalking..? Nej, bare interesse. NĂĄ, Jeppe pĂĄ Facebook sĂĄ meget tilforladelig ud. Hans FB-profil har godt nok stĂĄet uberørt siden 2015, sĂĄ mĂĄske var Facebook ikke den mest pĂĄlidelige informationskilde.

Jeg fik ogsĂĄ hans telefonnummer. Dikteret af Maria, videregivet af Ann i en – mildest talt – dĂĄrlig telefonforbindelse fra Grønland. Nej, “…det var godt nok liiidt svært at se, om nummeret endte pĂĄ 31 eller 32, men jeg kunne jo bare prøve begge dele…”.

Det var med sommerfugle i maven, jeg drog mod lufthavnen den tirsdag morgen. Jeppe og jeg skulle følges i karantæne i 6 dage. Bo pĂĄ samme hotel, være hinandens nære kontakt, eneste kontakt. Who the f… was Jeppe?

Som så mange gange før, var det spildte tanker, forestillinger og bekymringer. For det første var Jeppe slet ikke dén Jeppe, jeg stalkede på Facebook. For det andet, så ringede Jeppe til mig og spørgsmålet om rigtigt/forkert telefonnummer blev pludselig irrelevant.

Og hvem er Jeppe sĂĄ?
Jo, Jeppe er en sød ung gut som er SÅ nem at være sammen med. Snakken glider fuldstændig uproblematisk. Vi er begge ret glade for at vandre og udforske. Vi er begge betaget af eventyr og har en stor trang til frihed. Eller ubundethed er måske et bedre udtryk.

Jeppe har været på børnehjemmet 3-4 gange før. Han kender det. Han kender Ann. Han er sjov og inspirerende og vi har mange gode snakke, som opstår helt af sig selv. Fordi der er gensidig interesse og lydhørhed. Ingen fordømmelse. Nysgerrighed. Også selv om vi er to vidt forskellige steder i livet. Mine børn er fløjet fra reden og han står på tærsklen til at bygge rede.

Jeg tror ikke pĂĄ tilfældigheder og det er heller ikke tilfældigt, at Jeppe og jeg er blevet præsenteret for hinanden. Det stĂĄr ikke altid klart, hvad meningen er, men vi har helt sikkert noget, vi skal lære af hinanden. Spejl, modspil, medspil, inspiration – jeg behøver ikke svaret. Jeg er her bare sammen med Jeppe i de her 6 karantænedage. Og i de uger vi begge opholder os pĂĄ børnehjemmet. SĂĄ skal vi nok fĂĄ lært det af hinanden, der er meningen med det bekendtskab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *