Knib, for satan – knib!

Sommeren er på vej – kom i form og bliv bikini-fit!
Stramme baller er in!

Som barn og ung hørte jeg tit ordene: “Stram ballerne, du kan godt.” Rent faktisk handlede det overhovedet ikke om at knibe ballerne sammen. Nej, det betød blot, at nu var det tiden at fokusere, sætte al opmærksomhed ind på ét felt og få noget til at lykkes. Jeg skulle tage mig sammen og vise handlekraft. Det kunne fx være at ramme bolden i basketkurven, at tage en bid af et flydende æble i vandbaljen eller lære 8-tabellen udenad.

I dag strammer jeg stadig ballerne. Jeg trækker også maven ind. Og kniber bækkenbunden sammen. Jeg fokuserer for at få noget til at lykkes. For at undgå katastrofe…

inkontinens 2_opt


Jeg fokuserer ikke for yde en ekstraordinær indsats…
Jeg fokuserer ikke for at opnå en færdighed, jeg længe har ønsket mig…
Jeg fokuserer ikke for at blive en lækker sommerklar strandløvinde…
Jeg fokuserer nærmest for at undgå en katastrofe!

Det kommer langsomt snigende.
Det startede under grineflippene. Der, hvor latteren bare tager magten, overtager hele kroppen, buldrer højlydt ud af munden, tårerne pibler ned ad kinderne og…, – ja, små bitte dråber drypper i trusserne.

grineflip (1)_opt

Så kom dagen, hvor et nys helst skulle forberedes:
Stram ballerne, træk maven ind, knib bækkenbunden sammen…
Klar – parat – NYS!

Glemt var alle formaninger om at sætte nyset frit, åbne alle kanaler og bare lade snottet få frit løb. At kvæle nyset er jo farligt, siges der! Det er det ikke, siger jeg nu, mens jeg kvæler nys nummer 1000…

Senere kom udfordringerne under forkølelserne:
Hosteanfald: Klar – parat – HOST!
Næsepudsning: Klar – parat – PUDS!

host_opt

Nu har udfordringen sneget sig med i træninglokalet. Hop op og ned, løb på stedet, høje knæløftninger, tvist, englehop, sprællemand – alt sammen øvelser, som kræver fokus. Kroppen er på overarbejde: der strammes, trækkes ind og knibes sammen efter alle kunstens regler, alt imens benene løftes til brystet, armene bevæger sig i halvcirkler omkring kroppens kerne og fødderne fjedrer i gulvet. Koncentration og koordination er en nødvendighed, hvis katastrofen skal undgås.

jumping

Heldigvis har jeg fundet flere smutveje til at undgå alt for voldsom utæthed:

  • Hvis jeg bare modererer mit væskeindtag før og under træning, afværges katastrofen
  • Hvis jeg bare sætter mig ned, inden jeg nyser, hoster eller pudser næse, afværges katastrofen.
  • Hvis jeg bare sørger for konstant tom blære, afværges katastrofen.
  • Hvis bare mit liv er tilstrækkelig kedeligt til, at jeg aldrig får grineflip, afværges katastrofen.


Jeg glæder mig bare over, at inkontinensbindene, jeg køber, stadig ikke er til mig selv, men til min 91 år gamle farmor. Vel vidende, at før eller siden bliver det også min tur. Også selvom jeg laver knibeøvelser både, mens jeg vasker op og kører bil, træner bækkenbundsøvelser på gulvet eller vandrer rundt i stuen med alle muskler hårdt spændt omkring mine bækkenbundskugler.

tears 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *