Massage á la thai

QUINDELIV I THAILAND #7

Jeg har fået massage masser af gange! Som regel er jeg helt med på, hvad en full-body-massage indebærer. Men denne gang bliver jeg alligevel overrasket…


thai3

Den lille fnuglette thaikvinde tager fat. Hun trykker, gnubber, trækker, gnider, træder, vrider, smækker og slår. Kroppen ligger halvnøgen på gulvet. I starten en smule anspændt, for hvor hårdt tager hun mon  fat?  Vil hun tvinge mine lemmer ud i hybermobile positioner, som min krop slet ikke er i stand til at honorere? Og kan hun overhovedet finde ud af det? Sommetider får jeg en fornemmelse af, at selve det at være thaikvinde er nok til at blive certificeret massør…?!

Spørgsmålet bliver hurtigt besvaret. Hun kan sit kram, denne spinkle kvinde. Med hænderne indsmurt i behagelig varm olie, behandler hun hver en kvadratcentimeter af hudens overflade. Tæer, fødder, underben, knæhaser, baglår, ballemuskulatur, ryggens flanker, skuldre, nakke, hovedbund, overarme, underarme, hænder og fingre bliver grundigt bearbejdet. Og det  er bare bagsiden…

thai2

Hun har en utrolig trykkraft i sine fingre, men tager også både sine albuer, fødder og knæ i brug for at nå de ømme punkter på den allermest effektive måde. Kropsvægten udnyttes skånsomt. Ikke kun til at mobilisere kraft i tommelfingrenes dybdegående tryk, men også når de små thaifødder træder ned midt imellem to muskler og arbejder i dybden. Bittesmå variationer i vægtoverførslen mærkes med det samme, fx når fødderne vandrer ned langs rygsøjlen og tvinger lungerne til at slippe al luft ud for at gøre plads til de indre organer, som nærmest bytter plads.

Jeg har fået massage masser af gange før, men denne gang er det anderledes. For aldrig har jeg fået masseret hoftebøjerne. Uh, de er stive og usmidige. Mavemusklerne får sig en omgang. Kilder det ikke lidt? Kan jeg overhovedet slappe af, mens mine mavedeller rykkes rundt og hudfolderne pludselig befinder sig nye steder?

thai1_opt

Lidt grænseoverskridende er det at få brysterne under behandling. Jeg er normalt ikke voldsomt blufærdig, men da thaikvinden griber om Babs og Nutte og udsætter dem for lige så dybdegående massage som resten af kroppens muskulatur, konkluderer jeg, at SÅ ømme er mine bryster nu heller ikke. De behøver ikke nødvendigvis at blive gennemmasseret af den dygtige thai-massøse. Mine bryster er MINE, som jeg til nøds deler med ammende babyer og en kærlig kæreste. 

Hvilket minder mig om, at det er meget lang tid siden, min krop er blevet berørt. Hudkontakt og berøring er essentielt for menneskers velvære. I hvert fald for mit velvære. En bagside ved at rejse alene er, at ingen rører ved din hud. Ingen stryger dig over armen, på kinden, nusser dig i nakken, krammer dig, kysser din læber…

Jeg er heldig, for min kæreste er på vej. Jeg har en til at nusse mig i nakken, kramme mig og kysse mine læber. Men jeg kender også mennesker, som ikke har. Kan man vænne sig til at undvære berøring og kærtegn? Næppe! Så fremover er jeg gavmild. Gavmild med kram, knus og nus… 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *