Der er så meget, quinder ikke forstår…

Kvinder og mænd er ikke ens – heldigvis!

Alligevel forstår denne quinde sig ikke på, hvorfor quinders og mænds kærligheds- og sexliv opfattes så forskelligt…?!

kønsroller

Jeg har tit siddet med et lille skævt smil om læberne, når Danske Spil kører deres små reklamefilm om kvinders manglende forståelse for sportsverdenens mange udtryk. Men jeg er ikke en af dem, der forarges over fremstillingen af den blonde kvindes posering på skærmen.

For selvom hun fremstilles naiv og uvidende i sit hvide uskyldige engledress, alt imens hun polerer negle, tjekker facebook, syr gardiner, laver mad eller vasker op – vækker det ikke mit iboende rødstrømpegen og maner mig til at forsvare den kønsstereotype fremstilling af kvinder.

sport

Når der er sport på programmet, er der faktisk ikke den store kønsforskel at spore på interessen herhjemme i quindelivs residens. Kæresten min følger hverken med i Tour-De-France, Formel 1, OL eller EM i fodbold. Måske fristes han til at tænde for finalekampen i VM i herrehåndbold,  men kun, hvis Danmark er repræsenteret. Bevares, så kigger jeg da med, alt imens jeg tjekker facebook, læser et ugeblad, skriver et blogindlæg eller lignende…

Hvis jeg skal bare lidt op på barrikaderne i den kønspolitiske debat, så er der et par andre småting, som quinden i vores hjem ikke helt forstår sig på:

Hvorfor er gråhårede mænd lækre og sexede, mens gråhårede kvinder er nedslidte og udbrændte og ser trætte og gamle ud?

Hvorfor er det helt forståeligt, at en mand hurtigt finder sig en ny partner efter et brudt forhold, mens en kvinde virker desperat, hvis der går mindre end et år?

young girl old man


Hvorfor får mænd, der scorer yngre kvinder skulderklap af deres artsfæller for at kunne nedlægge sådan en “steg”, mens kvinder med yngre kærester blot ønsker at blive bekræftet og samtidig fornægter deres alder…?


Hvorfor er en mand sej og en rigtig “hingst”, når han har nedlagt mange kvinder og har stor seksuel erfaring? Sammenlignet er kvinder jo billige og nemme og skal helst lyve om antallet af deres elskere gennem livet. Især, hvis det når op i nærheden af 20 eller derover…

sex numbers

Hvad kan få dig op af sofaen i kønsdebatten?

sexpartnere

2 thoughts on “Der er så meget, quinder ikke forstår…

 1. Hej. Jeg er sekretær i Selskab for Surveyforskning, hvor vi fokuserer på, hvordan spørgeskemaer kan bruges bedre og mere korrekt. Ja der er mange nørder i denne verden, men der er også mange spørgeskemaer og meget at gøre, så vi klør på. Vi holder ofte arrangementer, og vi skal snart have et om køn og andre svære spørgsmål. Arrangeret før alle begyndte at snakke om køn men jo meget aktuelt. Jeg skriver til dig, fordi du har det her superbillede med mænd og damer i lyserøde og blå konstellationer, som jeg er ret vild med. Det ville jeg gerne sætte på som billede til at orientere om arrangementet. Men må jeg bruge det for dig?
  Se mere her https://surveyselskab.dk/ og kontakt mig gerne på esther.n.nielsen@gmail.com
  Og tak for fin blog og spændende opskrifter

  1. Kære Esther
   Jeg kan desværre ikke tage æren for det billede, du omtaler.

   Hvorvidt, du vil bruge det, er helt op til dig. Det er fra før den tid, hvor jeg bleb opmærksom på ophavsret osv. og nu kan jeg ikke længere finde tilbage til den rette ejermand.

   De bedste hilsner
   Pia Mandalis

Leave a Reply

Your email address will not be published.