Det bedste til sidst…

blandet slik

Det er weekend og der skal hygges. Du ved, hvor du kan finde det allerstørste udvalg af bland-selv-slik og tænker allerede på, om du – for en gangs skyld – skal blande en af de helt store poser. Det er jo kun weekend een gang om ugen, ikk…?

Du står i butikken og griber efter gigantposen. Med en ske fylder du langsomt posen op fra bunden. Der skal være lidt spejlæg, et par p-tærter, sød finsk lakrids, heksehyl, grønne skumfrøer, blød fudge, både den brune og den sorte, minibrazil, vampyrer, m&m med peanuts…

Øjnene kan slet ikke få nok og mundvandet tapløber! Før du får set dig om, er der for  over 60 kr i posen og det endda på en billigdag!  Heldigvis sker det ikke så tit…

ptærtespejlæglinser

Mørket falder på, stearinlysene tændes og sofaen kalder. Den store pose slik anrettes lækkert i en skål. En af de flade skåle med stor overflade, vel at mærke! For så kan du hurtigt danne dig et overblik over udvalget af søde sager, uden at rode rundt helt nede i bunden af skålen.

Mums, det ser lækkert ud. Alle dine slikfavoritter er samlet på et og samme sted. Selvfølgelig er der noget af det, du bedre kan li’ end andet, men helt sikkert lækkerier alt sammen.

Nu kommer så det helt store spørgsmål…?

first and best¨

Hvordan griber du det an?

Spiser du først alt det, du allerbedst kan li?

Eller gemmer du måske dine topfavoritter til sidst?

Der er masser af fordele ved at starte med det allerbedste. Hvis du pludselig går kold i de søde sager, så har du da i det mindste nydt det allerbedste og behøver ikke at ærgre dig over, at der ikke er plads til mere i din mave.
Og tænk, hvis du pludselig får uventede gæster… Så nåede du da selv at få alt det gode slik…

På den anden side bliver skålen så også mere og mere kedelig. Til sidst er der jo kun det lavest rangerende slik tilbage. Vil den så stadig være lige så spændende?

finsk lakridsfudge2

Der er også en anden mulighed:  Du kan starte fra bunden, altså med alt det, du i virkeligheden ikke bryder dig heeelt så meget om…Hvis du starter med det, du ikke så godt kan li’, så er der altid det bedste tilbage. Så vil du, hver gang du griber ned i skålen, få fat et stykke slik, der er liiige et nummer bedre end det sidste, du puttede i munden…

madpakke2_optbuffet_opt

Det samme gælder vel egentlig madpakken, ta-selv-buffeten og to-do-listen…?!

Gælder den mon i livet generelt?

Vælger du det bedste først?

Eller gemmer du det bedste til sidst?

Hvad virker bedst for dig?

citat first choice

Leave a Reply

Your email address will not be published.