Ingefærshots – naturens egen medicin

IMG_6632_opt

Julen har sine følgevirkninger…

Nu forventer du måske den traditionelle indledning til nytårsforsætternes vise ord?! For bevares, der har skam været rigeligt med fed mad, alt for mange fristelser i form af kager, konfekt og chokolade, sofahygge frem for fitness, osv., osv.

Men nej, – i det konkrete tilfælde drejer det sig ganske enkelt om en juleforberedelsesarbejdsskade. Den hjemmegjorte medister-pølses vej gennem kødhakkerens pølsehorn har resulteret i en irriterende tennisalbue. En ringe trøst er selvfølgelig, at medisteren var formidabel, men armen har bare ikke været 100% brugbar siden. Det må der gøres noget ved…

Selvfølgelig er der råd for sådan en tennisalbue. Jeg har ladet mig inspirere af Østens kloge hoveder. Naturmedicinernes erfaring strækker sig flere tusinde år tilbage i tiden og har inspireret til dagens fremstilling af mirakelmidlet: INGEFÆRSHOTs.

En simpel, enkel og hurtig opskrift, som rækker til en lille måneds behandling. Et par shots om dagen har effektiv virkning på overbelastningsskader og betændelses-tilstande i kroppen. Alternativ kan en intensiv gigtmedicinkur eller behandling med binyrebarkhormon dulme smerterne, men jeg foretrækker at afprøve naturens egne ressourser i første omgang.

IMG_6618_optIMG_6623_optIMG_6635_opt

Ingefærshots
200 g ingefær
2 økologiske citroner
1 l vand
4 spsk. rørsukker (kan udelades eller erstattes med honning)

IMG_6643_optIMG_6642_optIMG_6663_opt

  • Vask citronerne og skær dem i skiver
  • Rens ingefæren (jeg skraber skallen af med en teske) og skær den i skiver
  • Hæld citroner, ingefær og 1 l vand i en gryde 
  • Kog i 45 min
  • Skold opbevaringsflasker med kogende vand
  • Hæld ingefær/citronsaften på flaskerne, mens den stadig er varm. Jeg tilsatte en spsk. rørsukker til hver af mine flasker (25 cl) for at til fredsstille min søde tand. Det kan evt. undlades eller erstattes af honning
  • Luk flasker med det samme og opbevar i køleskabet i op til 30 dage
  • Snup et par ingefærshots (2-3 cl) hver morgen i minimum 10 dage

Skål!

IMG_6665_opt

Leave a Reply

Your email address will not be published.