Lækkerier af brødrester

IMG_1406

Jeg elsker mad, faktisk så meget, at jeg tit får købt for meget. Da jeg samtidig er imod madspild, er det vigtigt for mig at genbruge madrester – gerne i nye klæder. ..

I  Frankrig spiste vi selvfølgelig lækre franske baguettes hver dag. De smager super godt, mens de er friske og sprøde, men allerede den efterfølgende dag, er baguetterne blevet tørre og kedelige. Her får du nogle ideer til, hvordan de kan trylles om til de lækreste små hapsere til middagen eller som en lille appetizer…

IMG_5648IMG_5649

Hvidløgsolie:
God olivenolie

1-2 fed hvidløg

  • Riv 1 fed hvidløg og rør det op i 1/2 dl olivenolie

Tip: Det er ikke nødvendigt at pille skallen af hvidløgsfedet, før du river det. Den tynde skal blandes ikke med det friskrevne hvidløg under rivningen. Jeg synes det er meget nemmere end at presse hvidløgsfedet gennem en hvidløgspresser.

IMG_5630IMG_5633

Croutoner:
En rest af et baguette eller andet brød

Hvidløgsolie

  • Skær brødet i tern på ca 1 x 1 cm
  • Varm en pande godt op med 2-3 spsk. olivenolie
  • Når olien er godt varm, kastes brødternene på panden og ristes godt på alle sider. Når de er lysebrune er de klar til at få et ekstra pift: en teskefuld hvidløgsolie. Hvidløgsolien fordeles godt på de lysebrune brødtern og panden tages af varmen. Hvidløgene mister smag, hvis de varmes for meget
  • Croutonerne hældes op i en skål, sprøde og lækre og klar til at drysse over salaten eller bare snacke af…

IMG_5652IMG_5637

Hvidløgsbrød:
En rest af et baguette eller andet brød

Hvidløgsolie

  • Skær brødet i 1 cm tynde skiver og læg skiverne på en bageplade med bagepapir
  • Sæt pladen i en 200 grader varm ovn. Varmluft fungerer bedst
  • Rist brødene i et par minutter. Det er ikke nødvendigt at vende dem
  • Anret de ristede brødskiver på et fad og dryp hvidløgsolie på
  • Hvis du elsker friske krydderurter, kan du evt. drysse med lidt finthakket rosmarin, timian eller oregano

IMG_5648IMG_5649

Tomatbrød:
En rest af et baguette eller andet brød

Hvidløgsolie
1 tomat

  • Skær brødet i 1 cm tynde skiver og læg skiverne på en bageplade med bagepapir
  • Sæt pladen i en 200 grader varm ovn. Varmluft fungerer bedst
  • Rist brødene i et par minutter. Det er ikke nødvendigt at vende dem
  • Skær tomaten i små tern og bland dem i hvidløgsolien
  • Anret de ristede brødskiver på et fad og læg en teskefuld tomat/hvidløgsolie på hver skive
  • Hvis du synes, kan du drysse lidt finthakket rosmarin, timian eller oregano på. Du kan også pynte med et blad frisk basilikum

IMG_5650IMG_5658

 

IMG_5645

 Velbekomme!

Hvordan bruger du dine brødrester? 
Inspirer til nye retter og del dine ideer til at begrænse madspild…

IMG_1407

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *