Fri mig for dine k….hår og tånegle…

Pli’ens sti kan være smal og Emma Gad har hjulpet mange mennesker på rette vej. Men nu er Emma død! Hvem påhviler det så at lære folk at agere korrekt i fællesbadet i svømmehallen og i fitnesscentret…?

gravid_barbering_opt (1)
I foråret faldt jeg over et forarget blogindlæg. Det handlede om en ung mors oplevelse i svømmehallens fællesbad, hvor hun blev noget chokeret. For lige dér, midt i baderummet mellem nøgne damer og mindreårige børn, stiller en kvinde sig op og barberer ben. “Ja, ja”, tænker du måske nu, “og hvad så…?”.

Ok, så langt er jeg til nøds med. Men historien udvikler sig… For da hun desuden går lidt ned i knæ, spreder benene let  og fortsætter med at barbere sin kønsbehåring, står den unge mor fuldstændig af. Det ville jeg også have gjort. Men ville jeg sige noget til kvinden? Ville Emma mon have belært kvinden om pli i forhold til intimbarbering i det offentlige rum?

Jeg husker, at jeg for år tilbage undrede mig over et opslag i fitnesscentrets baderum:. “Intimbarbering ikke tilladt”, stod der skrevet på en seddel hængt op på baderummets ene væg. Jeg forstod slet ikke, at et sådan opslag overhovedet var nødvendigt. Jeg troede simpelthen bare, at der eksisterede et minimum af fælles forståelse for, hvad man GØR og især IKKE GØR i det offentlige rum. Mon et lignende opslag også hang i herrenes omklædningsrum?

 

intimbarbering_opt

Fællesforståelse kan man sommetider lede længe efter! Og nu, hvor vi er ved fællesbadning, så har jeg oplevet noget, som overskred min personlige grænse. Noget, som jeg synes, er virkelig ulækkert…

 

kvinder i bad_opt

Efter en energisk træning er vi en del, der skal friskes op med et bad. Da jeg træder ud af fællesbadet i centret og hører jeg  en “klik- – – klik- – – klik”-lyd. Der er ingen tvivl om, at jeg kender den lyd, men den er passer bare ikke ind et omklædningsrum. Lyden er malplaceret og forkert, nøjagtig som hvis en kat pludselig begyndt at gø, eller den galende hane istedet sagde muh…

På bænken foran mig sidder en kvinde. Hun er nøgen, men har (heldigvis) håndklædet viklet omkring sig. Den ene fod er placeret på gulvet foran bænken, den anden PÅ bænken. I hånden har hun en tre-i-en-negleklipper og hun er flittigt igang med at klippe sine forvoksede tånegle…! Pedicure lige dér, – midt i det fælles baderum!

 

klippe tånegle
Tåneglene på begge fødder klippes og rettes til. De afklippede neglestumper springer til alle sider og de halvmåneformede neglestumper falder ned på gulvet. Neglefilen hives frem og kanterne afrundes smukt og symmetrisk. Neglestøv står i en sky omkring fødderne. Og da kvinder trækker strømper på fødderne og tøj på kroppen, ligger de afklippede tånegle stadig på gulvet.

Ingen siger noget, da damen forlader omklædningsrummet. Ingen konfronterer kvinden med den upassende adfærd, mens hun er tilstede i rummet. Men efterfølgende bliver der snakket. Vi har ikke svært ved at blive enige: Det er både ulækkert og upassende at udføre pedicure , hvor VI også skal bade og klæde om…

 

hosteat nysepille næse

Alle ville sandsynligvis ikke reagere med væmmelse ligesom jeg… Måske er jeg bare alt, alt for sippet, for jeg kan komme i tanke om flere ting, som jeg synes er ulækre:  højlydte bøvser (især lugtebøvser med spegepølse og løg), spytklatter i det offentlige rum, næsepilleri (især, hvis det indebærer, at bussemanden spises), lortestriber i toilettet, tis på toiletsædet, nys i frit flow, fuldmodne gule bumser, skæl, hår i maden…

 

spytbumser


Det handler tit om krop og kropsvæsker. Jeg ved det!!! Det er noget af det mest naturlige ved det at være menneske: Men hvis Emma havde levet i dag,  ville hun garanteret have skrevet et kapitel eller to omkring passende og upassende kropspleje i  det offentlige rum… 

omklædningsrum_opt

Leave a Reply

Your email address will not be published.