Lad barnet leve…

trap

Huhej, hvor det går! Pæleklatring, vejrmøller, svævebaner, karaoke, gynger med lange kæder, plaskende vandbomber, gadedrengehop,   balancegang i flydende vandbobler, sejrsdanse…

Er DU mon fanget i den grusomme “Voksenfælde”? Hvis du endnu ikke har prøvet mindst en, to eller tre af de ovenstående ting, har du alt for længe fortrængt dine barnlige sider…

Alder er noget underligt noget og når kæresten min forundret spørger: “Hvor gammel er du egentlig”, så er det næppe fordi, han ikke husker min alder. Nej , der er et spørgsmål han stiller, hvis han synes jeg opfører mig en kende barnligt i forhold til de uskrevne “sådan-gør-man-når-man-er-voksen”-regler…

svævebanevandbobbel

Men er jeg mon virkelig den eneste, der stadigvæk synes, det er sjovt at løbe efter en indkøbsvogn? Altså, ikke bare sådan “løbe”, men skubbe vognen foran mig, indtil den kommer rigtig godt op i fart, for derefter at hoppe op på understellet og bare suse afsted? Allerbedst er det i vaskepulverafdelingen i Bilka, eller på Ikeas store P-plads lige før lukketid. Gulvbelægningen er helt perfekt til en rask lille tur og der er næsten ingen mennesker til at vende øjne, ryste på hovedet og tænke voksen-tanker.

Jeg ved, at andre også kan også få kildren i maven af sådan en indkøbsvogns-race, for jeg ser jævnligt børn gøre det samme. Men sjældent – (læs: aldrig) – ser jeg andre voksne race afsted på samme måde. Måske bruger de bare samme taktik som jeg: Jeg kigger mig over skulderen, tjekker liiiige, om jeg nu også er helt alene på p-pladsen eller i pulverafdelingen, før jeg springer op. 

trolley race_opt

(Her ville jeg egentlig have underbygget min historie med et billede af en rask tur på indkøbsvognen, men det har ikke været muligt at finde et eneste billede. Måske ER det kun mig, der gør sådan noget?!?)

Eller når badelandets mega seje rutsjebane skal prøves. Og du ved selvfølgelig godt, hvordan man får den allersjoveste tur ned ad det farvestrålende rør med de mange dramatiske sving og mørke tunneler, ikk? Jo, så er den ingen vej udenom: Bagdelen skal blottes. Bikinitrussen skal trækkes godt op, så den nærmest forsvinder i revnen mellem ballerne. Så er friktionen minimal og farten maximal. Yeah, det suser i håret, den løse kindhud blafrer, vandet sprøjter til alle sider og hvinene runger i badelandets flisebelagte rum.

vandrutsjebane

Indrømmet, jeg blotter ikke min bagdel foran den 10-årige dreng, der står i køen lige efter mig. Jeg venter på grønt lys, svinger mig i håndtagene og sætter afsted. Tidligst efter det første sving glider trussen til side og turen starter sådan for alvor. For enden af rutsjebanen trækkes badebuksen på plads i skjul af bølgeskvulpet, – jeg skal jo helst ikke forarge de mange børnefamilier, vel…?

Ja, jeg gør, hvad jeg kan for – udadtil – at leve op til de kedelige voksen-regler. Men inde i mig lever stadig en lille pige med barnlige tendenser. Hun har stadig lyst til at lege og te sig fjollet. Jeg prøver at holde hende nede, så hun ikke ødelægger mit voksen-image alt for meget. Men indimellem popper hun op, legen bruser over og “skal-og-bør“ glemmes for en stund. Så hygger vi os, pigen og jeg, lige indtil nogle “rigtige” voksne får øje på os…

Min far og mor sagde altid til mig, da jeg VAR den lille pige, at jeg skulle nyde barndommen. Det var slet ikke sjovt at være voksen, påstod de. Slet ikke sjovt at gå på arbejde, betale regninger, lave mad og have ansvar. Men jeg troede dem ikke over en dørtærskel. De løj. De fortiede sandheden. For den lille pige længtes efter selv at kunne bestemme sengetid, beslutte om aftensmaden skulle være grøntsager eller chokolade og købe de ting, der stod allerøverst på ønskesedlen.

dm i vandbombe_optvandbombe_opt

Klokkeblomst kommer jævnligt forbi og drysser lidt tryllestøv på mig. Så flyver jeg afsted med Peter Pan og gør alle de ting, som hører barndommen til. Så går jeg på vandet i en stor vandbobbel, gynger sindsygt højt på gyngen med de lange kæder, eller bliver min helt egen Danmarksmester i vandbomber… Jeg sidder heldigvis ikke helt fast i voksenfælden – endnu…

peter panklokkeblomst

dont grow up its a trap 

Leave a Reply

Your email address will not be published.