Kan man bage pizza på en kogeplade…?

airbnb4 (1)airbnb4

Jeg er netop kommet hjem fra en spændende kursus-weekend i Århus, hvor jeg skulle overnatte. Jeg havde forskellige valgmuligheder i forhold til overnatning, men efter forudgående overvejelser, fik jeg valgt det helt perfekte. Men mit valg medførte en uventet udfordring: Kan man bage en pizza på en kogeplade…?

I et stykke tid havde jeg vidst, at mit mindfulnesskursus ind imellem ville medføre overnatninger i Århus. Jeg prøver altid at være forholdsvis økonomisk i mine valg og forsøger at få mest muligt for færrest mulige penge. Derfor gik jeg i gang med at undersøge mulighederne i smilets by. Der er selvfølgelig massevis af hoteller, både i selve midtbyen, ved vandet og  også udenfor byen. Priserne lå fra ca. 800 kr. og opefter pr nat, dog inklusive morgenmad. “Lige i overkanten”, tænkte jeg og gik videre i min søgen, – denne gang efter mere hostel-lignende muligheder. Jeg fandt et velplaceret hostel og kunne se, at dorms kunne fås fra 190 kr. pr nat. Men gad jeg dele soveværelse med et ukendt antal andre kvinder? “Nej”, nåede jeg ret hurtigt frem til i mit stille sind. Jeg måtte simpelthen finde en bedre løsning.

Jeg har tidligairbnb2ere benyttet mig af airbnb, når jeg har rejst i udlandet. I New York i efteråret fik kæresten min og jeg et værelse i en fed New Yorker-lejlighed i en uge for ca. 4000 kr. Lejligheden var beboet af Justin, som fik et tilskud til sin skyhøje husleje, ved at udleje 1-2 værelser for kortere eller længere perioder. I Washington DC boede vi i et idylisk byhus, som vi delte med en veldimensioneret afroamerikansk mand, Leroy. Også her overnattede vi billigt, ca. 400 kr. pr. nat.

Fordelen ved at bo på den måde er, at der er alle fornødenheder til rådighed: kaffemaskine, køleskab, komfur, ovn, badeværelse, tv, wifi, you name it… De fleste steder er det endda helt i orden at bruge værternes kaffe, the, madlavningsolie, mel, sukker, shampoo osv. Samtidig er det en enestående mulighed for at møde de lokale, som kan bidrage positivt til ferien med fif og gode ideer til sightseeing og også hyggesnakke om løst og fast. Både Justin og Leroy var søde og gæstfri og fuldstændige uproblematiske at dele bolig med.

airbnb3

Airbnb findes selvfølgelig også i Danmark og efter en hurtig søgning, fandt jeg frem til Tine i Viby, som ville leje hele sin et-værelses lejlighed ud for 330 kr. pr nat. Det var meget billigere end et hotel, mere personligt og garanteret også mere fredeligt…  Hostel var forlængst udelukket, så jeg fik booket ved Tine og vi fik aftalt nærmere omkring nøgle osv.

Mit kursus sluttede hen på eftermiddagen og der var heldigvis både tid, energi og lyst til en strøgtur. Århus er en skøn by, især  på en dag med blå himmel og solskin. Strøget vrimlede med glade, forårskåde mennesker, Magasin havde massevis af gode tilbud og tiden fløj afsted. Spisesteder er der masser af, men helt ærligt, så trængte jeg bare til at smide en pizza i ovnen og smække benene op hjemme i Tines lejlighed. Føtex havde tilfældigvis tilbud på Princip-pizzaer og der var stort udvalg af bland-selv-slik. Der røg ogå lige en pepsi max i indkøbskurven.

Endelig vel ankommet til Tines lejlighed! Den var større end forventet: Stor gang, badeværelse med badekar og stue/køkken/soveværelse ud i et. Tine kunne godt lide røde farver, havde mange spændende bøger på hylderne til fri afbenyttelse, en gammeldags grammofon med pickup og spændende provokerende kunst på væggene. Der var både shampoo i badeværelset og kaffe i køkkenskabet. pizza 1Men køkkenet var en smule begrænset: der var kun to kogeplader til rådighed. Der var INGEN ovn! Så her kom den uventede udfordring: Kan man bage pizza på en kogeplade…?

Jeg forsøgte aldrig, men efterlod den frosne pizza i Tines fryser. Hun har sikkert en ven, som ejer en ovn…?! I stedet fik jeg take-away-mad, som jeg nød i den hyggelige lejlighed, mens jeg glædede mig over, at helt ukendte mennesker som Justin, Leroy og Tine bidrager til at gøre mine overnatninger billige og personlige og fulde af nye indtryk. Jeg er tilhænger af airbnb-konceptet og overvejer endda, om vi ikke kan give andre mennesker nogle gode oplevelser derhjemme i vores hyggelige byhus, når nu de sidste unger med tiden forlader hytten for good

Har du prøvet airbnb-konceptet
Fortæl om dine oplevelser…

airbnb5

Leave a Reply

Your email address will not be published.