Trimmet i trekanten…

IMG_5481

Jeg har altid følt mig fri og ikke særlig blufærdig, hvis jeg selv skal sige det. Men mit frisind blev dælme sat på en prøve på ferien i Frankrig

  • Jeg sover nøgen om natten!
  • Jeg går fra badet til soveværelset UDEN tøj på efter morgenbadet!
  • Jeg skifter til bikinien på stranden uden det helt store håndklædeshow (dog meget disket!)
  • Jeg lå engang topløs på stranden (…godt nok tilbage i 1980’erne, men det tæller vel også?!)

Kort sagt: Jeg er IKKE hæmmet, hvad angår nøgenhed OVERHOVEDET – troede jeg…!!! Men det blev så sandelig sat på prøve på vores ferie i Frankrig, skal jeg da lige love for…

Min veninde havde godt nok fortalt mig det: Hun solbader nøgen i feriehuset i Frankrig! Hun bader også nøgen i poolen i feriehuset i Frankrig! Og ikke nok med det – kæresten gør det også! Men frisindet som jeg er, tænkte jeg blot, at det da slet ikke var noget problem for mig. Jeg har det jo selv på samme måde med nøgenhed…

Vi, min veninde og hendes kæreste, kæresten min og jeg selv, ankom til feriehuset i Frankrig hen under aften. Vi fik aftensmad, drak et glas vin og hyggede. Solen var gået ned og det var for sent at solbade og for koldt med en dukkert i poolen.

Men næste morgen så det helt anderledes ud. Solen skinnede fra en skyfri himmel, poolens vandtemperatur var nået op på 24 grader og min venindes kæreste plaskede allerede rundt i poolen og nød det. Hvor hyggeligt, synes jeg, – ganske ferieagtigt, naturligt og livsbekræftende.. Lige indtil jeg blev konfronteret med min egen blufærdighed, for manden var jo NØGEN! Hvor kigger man hen, når en nøgen mand kommer op af bassinet? Der hænger jo lissom noget der, mellem benene, som bare stjæler al opmærksomheden… Jeg sad selv godt beskyttet under min nederdel og min top. Er det virkelig nødvendigt at kigge på personen, man taler med? Behøver man overhovedet sidde udenfor i det skønne vejr?

IMG_5462

Jeg synes, jeg tacklede det! Jeg synes, jeg tacklede det ok! Men pludselig blev jeg dobbelt konfronteret med min rædsomme blufærdighed, da både kæresten min OG veninden også smed tøjet for næsen af “gammeltanten” her. Og der sad jeg, alene tilbage med mit “frisind”, som ikke rakte meget længere end til nøgenhed alene med mig selv…

Jeg kunne vælge mellem to ting:

  • At fortsætte med at gemme mig væk under bikini og håndklæde, eller…
  • At følge trop, smide tøjet og lade som om, jeg var vældig komfortabel med nøgenheden…

Nej, det passer faktisk ikke! Jeg kunne vælge en tredje mulighed, nemlig den,  jeg valgte: At give en smule slip på mig selv, smide bikinitoppen, men beholde trussen på, ligesom i “gamle” dage. God løsning, tænkte jeg og slængede mig, så naturligt som muligt, topløs i solsengen.

Jeg var irriteret på mig selv! Jeg misundte dem deres naturlige forhold til den nøgne krop. Jeg mindede mig selv om, hvor træls det var med strammende bikinistropper og vinterhvide markeringer på en lækker solbrun krop. Jeg huskede endda fornemmelsen af frihed, når kroppen bevægede sig havfrueagtigt, nøgen og helt fri rundt i vandet…
Jeg kæmpede en indre kamp for at overvinde min blufærdighed…

IMG_5471

Endelig! På fjerdedagen kom forløsningen!

Vi var taget på tur til det smukke naturområde “Les Gorges de Pennafort”. Vi parkerede bilen og begav os afsted i den tætbevoksede skov og ned i den dybe kløft. Vi vandrede ad smalle stier, klatrede op ad stejle skrænter, ned ad glatte bjergsider og krydsede den brusende bjergflod flere gange, hoppende fra sten til sten. Naturen havde så utrolig meget at byde på, især da vi nåede frem til et lille vandfald, som væltede ned og fyldte flere naturlige pools med klart, frisk vand direkte fra de omgivende høje bjerge. Blufærdighed forsvandt som dug for solen på denne naturperle  langt fra al civilisation. For intet var mere naturligt end at smide hver en stump tøj og hoppe i det iskolde vand ‘splitter Kong Hans’. Kroppen kunne ikke andet end fremstå helt som Vorherre har skabt den i dette uspolerede og naturskønne paradis! Kun ganske kort passere en tanke mit hoved og forstyrrede naturens naturlighed: Huskede jeg at trimme trekanten i går…?

Jeg fik bekæmpet min indgroede blufærdighed, som jeg forsvor, jeg ikke led af.
Men jeg er vist ikke nået til at være 100% “ublufærdig” endnu…?!

Hvordan trives din blufærdighed?
Har du det fint med nøgenhed?

Leave a Reply

Your email address will not be published.