Ferie, forår, Frankrig og flirtende franskmænd

Vi har snydt lidt og tager lige nu forskud på foråret i Sydfrankrig. Og foråret kommer til udtryk på mange måder…

Solen skinnerIMG_5382 fra en skyfri himmel. Fuglene kvidrer og den rislende bæk bruser stille ned ad bjergsiden, hvor den efterhånden har skabt sin egen lille fordybning i den frodige skråning. Vandet er rent og drikbart og koppen udgøres af de foldede hænder, der danner en lille skål. De røde valmuer står i fuldt flor på bjergskråningerne og de lilla iris fortæller, at foråret i Frankrig er en måneds tid længere fremme end i det kolde Danmark.

Byens tætbyggede gamle huse rejser sig lodret op fra de smalle stræder, hvor biler er forment adgang. Skoddende er tæt lukket over de fleste af vinduerne, måske for at holde varmen ude?! Vasketøjet blafrer i den svage brise og tørrer nok i løbet af en times tid. To børn leger fangeleg, mens far diskuterer med naboen. Kvinderne bringer dagens indkøb til huse i flettede rattankurve, som hænger dinglende over armen.

På byens torv er dagens marked igang. Boderne bugner af lækre friske grøntsager, modne og farvestrålende frugter, delikate franske oste, delikatessemarmelader og hjemmelavede chokolader, samt slagterens pålægger og pateer. Fra en enkelt foodstall spredes duften af spydstegte grillkyllinger og fra bageren duver d
uften af nyligt bagte baguettes og croissanter.

På torvecafeen sidder unge og gamle, par og enlige, samt enkelte familier og nyder en cafe au lait, slubrer og sludrer, mens de slikker solens stråler i sig. Kvinderne er klædt i sæsonens første sommerkjoler, mændene er allerede solbrændte og de hilser hjerteligt på os to slentrende kvinder med et høfligt “bonjour” og et sæt mørke, varme øjne, der holder blikket fast en lille smule længere end nødvendigt. Deres hår, som engang var kulsort, har nu antaget et gråt, sexet skær. Kroppene er stadig ungdommelige og ranke, veltrænede og velholdte. De nyder åbenlyst, hvad de ser og det er gensidigt… Intet er så livsbekræftende som en lille uskyldig flirt med en stolt franskmand, som passerer forbi og tydeligt tilkendegiver i sit blik, at han kan li’, hvad han ser.

IMG_5376Foråret er over os og der er flirt i luften. Solen skinner og kærligheden virker mere gavmild end i den mørke og indelukkede vinter. Bekymringerne fylder mindre og livet leves med større lethed og tilfredshed. Jeg glædes over, at sommeren endnu er ung og at der er rigtig længe til vinteren igen banker på…

Det er, hvad foråret gør ved mig…
Hvordan påvirkes du af forårets blå himmel og solens stråler…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *