Speedy rugbrødschips

Jeg har simpelthen så svært ved at smide mad ud!
Derfor kommer ideerne ofte helt af sig selv, hvis jeg har en sølle rest af et-eller-andet spiseligt i køleskabet.

Denne gang er det den sidste lille rugbrødsrest, som stadig ligger og kigger på mig i køleskabet. Den er egentlig stadig spiselig, men når der ligger et dampende, velduftende nybagt rugbrød på bageristen, så er det altså det, der frister mest. 

Som nævnt før har jeg en svaghed for brødrester.
Jeg værner om gode råvarer og verdens bedste rugbrød – uden hvede ER bare for godt til at smide ud. 

Ofte har jeg lyst til salte snacks. Den lette løsning er en pose chips, men det er absolut hverken den lækreste eller sundeste. Et super godt alternativ er hjemmelavede rugbrødschips, som både tilfredsstiller salttrangen og lysten til sprødhed og struktur i munden. De gode nyheder er:
1. Du kan have færdige chips på mindre end 1/2 time og
2. Du kan lynhurtigt finde dem frem fra skuffen, hvis du har bagt dem en anden dag

IMG_5879

Du skal bruge:
En lille rugbrødhumbel, gerne hjemmelavet
1/4 dl god olivenolie, evt. hjemmelavet hvidløgsolie
3-4 rosmarinstilke (kan udelades)
Salt, gerne hjemmelavet kryddersalt

Sådan gør du:

  • Fjern skorperne af rugbrødet
  • Skær brødet i tynde skiver (ca. 1 mm.)
  • Del skiverne i mindre stykker, evt. små søde trekanter, eller tryk cirkler ud med et glas
  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir
  • Pil nålene af rosmarinkvistene og hak dem fint
  • Pensl med et tyndt lag olivenolie (evt. hvidløgsolie)
  • Kværn salt – gerne hjemmelavet kryddersalt – over de olierede skiver
  • Drys finthakket rosmarin over brødskiverne
  • Bag i varmluftovn ved 160 grader i ca. 15-20 minutter
  • De sprøde lysebrune chips er klar til at blive spist med det samme

Velbekomme og god appetit!

Fif #1: Du kan vælge at krydre dine rugbrødchips med fx frisk/tørret oregano, timian, rosmarin eller ingenting. Kun fantasien sætter grænser.

Fif #2: Brødchipsene er lækre som de er, men gør sig også godt sammen med en god hjemmegjort humus eller en hjemmerørt guacamole.

Fif #3: Tapasbordet bliver beriget med disse lækre brødchips, evt. sammen med lækre hvidløgschips, sprødstegte rugbrødsstave, eller bruchetta i forskellige udgaver.

Fif #4: Opbevar dine brødchips i en kagedåse, hvis du får lavet for mange eller gør klar til en gæstemiddag. De kan holde flere uger.

Fif #5: Du kan også vælge at lave en sød udgave af dine rugbrødschips. Drys fx med kanelsukker, rørsukker m. vanillekorn, lakridspulver eller lign. 

Fif #6: Hvis du oplever, at dine rugbrødschips ikke er ordentlig sprøde, når de er kølet af, så smid dem bare i ovnen en smule længere tid.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *